Αξίζει να αξιοποιείς το καλοκαίρι

HolidayΚοντεύουν οι καλοκαιρινές διακοπές! Σίγουρα, διακοπές σημαίνει απόσταση από το σχολείο. Η ξεκούραση το καλοκαίρι είναι σημαντική. Πρέπει όμως να κλείνουν εντελώς οι διακόπτες; Σας προτείνουμε κάτι λίγο ασυνήθιστο: Να διαχωρίσετε τη «μάθηση» από το «σχολείο». Ξεκουραστείτε στις διακοπές, αλλά αφιερώστε λίγη ώρα κάθε μέρα στην πρόοδό σας. Λύστε sudoku, διαβάστε, δεν έχει σημασία. Το βασικό είναι να εξασκείται το μυαλό. Διαφορετικά, βαριέται!

Αν έχετε δυσκολία σε ένα μάθημα, μπορείτε να αναπληρώσετε τα κενά στις διακοπές σε χαλαρούς ρυθμούς. ΜΠΟΡΕΙ όντως να σας αρέσει, όταν καταλάβετε ότι τα κενά καλύπτονται. Χωρίς πίεση. Το καλύτερο είναι να κάνετε ένα πλάνο: κάθε μέρα από ένα μικρό κομμάτι. Στο τέλος των διακοπών θα είστε χαρούμενοι, θα νιώθετε σε φόρμα και ο επόμενος βαθμός θα είναι σίγουρα καλύτερος!

Στους μαθητές και τις μαθήτριες του KUMON, ακόμη και σε όσους είναι στο KUMON πιο μπροστά από ό,τι στο σχολείο, συνιστούμε φυσικά να συνεχίσουν με το KUMON. Το πλεονέκτημα; Συνεχίζετε την εξάσκηση. Η μάθηση είναι όπως η γυμναστική. Αν για έξι εβδομάδες δεν γυμναστούν οι μύες, χαλαρώνουν. Με παρόμοιο τρόπο λειτουργούν και τα εγκεφαλικά κύτταρα.

ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ, ανεξάρτητα από τον τόπο και τον χρόνο. Υπολογίστε πρόχειρα πόση πρόοδο μπορείτε να κάνετε με το KUMON στις διακοπές, αφιερώνοντας μισή ώρα περίπου την ημέρα. Μέχρι το τέλος της ενότητας; Ίσως παραπέρα; Με μικρά βήματα κατακτάς την κορυφή!

Συμβουλές:

  • Κάντε ένα πλάνο, διαιρώντας ό,τι θέλετε να μάθετε / διαβάσετε / υπολογίσετε στις διακοπές σε μικρά κομμάτια κάθε μέρα. (Το KUMON το κάνει ήδη για εσάς.)
  • Ό,τι θέλετε να κάνετε σήμερα, κάντε το και αύριο.
  • Ανταμείψτε τον εαυτό σας όταν φτάσετε σε ένα επίπεδο.
  • Αν μια μέρα δεν προχωρήσετε, την επόμενη μέρα θα είναι καλύτερα!
  • Χαρείτε με την πρωινή «εξάσκηση του μυαλού» και απολαύστε την ημέρα σας ακόμη περισσότερο.
    Καλές διακοπές σε όλους!