Νέα ομάδα ίδιο όραμα

Team IlliopoliΑπό τον Οκτώβριο του 2018 το κέντρο Kumon Ηλιούπολης θα συντονίζεται από καινούρια ομάδα!

Στόχος μας ως εκπαιδευτικός οργανισμός παραμένει πάντοτε να προσεγγίζουμε μέσα από τη μέθοδο που εφαρμόζουμε κάθε παιδί ξεχωριστά. Να λειτουργούμε ως μέσο για την ανάπτυξη των ικανοτήτων κάθε παιδιού ξεχωριστά, σύμφωνα με τις δυνατότητές του, με απώτερο σκοπό να τις διευρύνουμε. Όχι ως μέθοδος που εντάσσει τους μετέχοντες σε αυτήν, αλλά ως μέθοδος που γίνεται πραγματικότητα από καθέναν ξεχωριστά σε καθέναν ξεχωριστά. Καθένας να μπορεί να γίνει η απολύτως καλύτερη εκδοχή του εαυτού του και αυτή την επιδίωξη όχι μόνο να την υποβοηθήσουμε ώστε να υλοποιηθεί στο γρηγορότερο για τον καθένα ρυθμό, αλλά να ανοίξουμε και το δρόμο να ανεβαίνει κάθε φορά το μέγιστο των δυνατοτήτων που μπορούμε να φτάσουν τα παιδιά. Να τα μάθουμε να οδηγούν, αντί να τα οδηγούμε στο δρόμο. Να ανοίγουν καινούριους δρόμους, αντί απλώς να τους βρίσκουν.

Για την επίτευξη των στόχων αυτών δε γίνεται παρά να αναζητά και η ίδια η Kumon τη διατήρηση της σταθερά ανοδικής έως τώρα πορείας του κοινού μας εγχειρήματος και τη διεύρυνση των στελεχών της με ανθρώπους που μοιράζονται τα ίδια οράματα με το ίδιο πάθος και γνωρίζουν άριστα τη μέθοδο.

Με πολλή χαρά και αισιοδοξία σας παρουσιάζουμε την καινούρια μας ομάδα!

Μαρία Πρωτόπαπα

Η Μαρία γεννήθηκε στη Γερμανία από Έλληνες γονείς. Ολοκλήρωσε τη σχολική της εκπαίδευση στην Ελλάδα και αποφοίτησε από το Μαθηματικό Τμήμα Πατρών. Στη συνέχεια παρακολούθησε μια σειρά από μετεκπαιδευτικά σεμινάρια, καθώς και συνέδρια της Μαθηματικής Εταιρείας Ελλάδος, παράλληλα με την επαγγελματική της ενασχόληση σε χώρους φροντιστηρίων και ιδιαιτέρων μαθημάτων για 12 συναπτά έτη. Διαπιστώνοντας ότι τα προκατασκευασμένα μαζικά μοντέλα εκπαίδευσης δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα στις διάφορες προσωπικότητες των μαθητών, αναζήτησε και έμαθε για τη μέθοδο Kumon.

Μυρσίνη Δήμου

Η Μυρσίνη γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Περιστέρι. Είναι απόφοιτος της σχολής των Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Ε.Μ.Π. και έχει καλή γνώση Αγγλικών και Γερμανικών. Έκανε τη διπλωματική της πάνω στην Αφήγηση ως Στρατηγική στη Διδασκαλία των Μαθηματικών και έχει παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα για την εκμάθηση της γραφής Braille για τυφλά παιδιά και παιδιά με προβλήματα όρασης. Εργάζεται με παιδιά όλων των ηλικιών από το 2005, ενώ από το 2017 είναι μέλος του εκπαιδευτικού οργανισμού της Kumon.

Αγγελική Σαζακλή

Η Αγγελική γεννήθηκε στον Πειραιά όπου και μεγάλωσε. Από μικρή ηλικία αγαπούσε τα μαθηματικά με τα οποία και τελικά ασχολήθηκε, αποφοιτώντας από το Τμήμα Εφαρμοσμένων Μαθηματικών του Πανεπιστημίου Κρήτης το 2016. Το 2017 ξεκίνησε να εργάζεται στο κέντρο της Kumon. Μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά, επιπλέον έχει παρακολουθήσει σεμινάρια διαχείρισης παιδιών στο φάσμα του αυτισμού και σεμινάρια πρώτων βοηθειών.

Και τα τρία μέλη της ομάδας παρακολούθησαν μαζί και ολοκλήρωσαν με επιτυχία την εκπαίδευση στη μέθοδο Kumon το καλοκαίρι του 2017, μέσα από ιδιαίτερα απαιτητικά σεμινάρια πραγματοποιούμενα αποκλειστικά στην Αγγλική γλώσσα.