Μέθοδος Kumon

Στην Kumon επιθυμούμε να δημιουργήσουμε μια γενιά μαθητών με αυτοπεποίθηση και ικανότητα να εργάζονται, μαθητές που θα αισθάνονται υπερήφανοι για όσα καταφέρνουν. Αυτός είναι ο λόγος άλλωστε που η δική μας προσέγγιση όσον αφορά τη μάθηση διαφέρει σε σχέση με τις παραδοσιακές εκπαιδευτικές μεθόδους. Βοηθάμε τα παιδιά να εξελιχθούν μέσα από την απόκτηση δεξιοτήτων έτσι ώστε να εργάζονται αυτόνομα, και όχι μέσω της διδασκαλίας με τη συμβατική έννοια.

Η μάθηση Kumon αποτελείται από προγράμματα που βασίζονται σε φύλλα εργασίας, σχεδιασμένα έτσι ώστε να αναδεικνύουν και να μεγιστοποιούν το δυναμικό κάθε παιδιού. Στην Kumon η σημαντικότερη αρχή είναι να δίνουμε στους μαθητές μας την αυτοπεποίθηση και τη δύναμη να αντιμετωπίζουν νέες προκλήσεις και να ακολουθούν τους στόχους τους.

Στη μέθοδο μας ο κάθε μαθητής ξεκινάει από το δικό του, εξατομικευμένο σημείο εκκίνησης και προχωράει στα επόμενα επίπεδα με το δικό του ρυθμό.

Οι μαθητές αρχίζουν να εργάζονται αυτόνομα, έχοντας κτίσει γερά θεμέλια όσον αφορά τον τρόπο που μελετούν, και αφού αποκτήσουν συγκέντρωση και ρυθμό εργασίας. Μαθαίνουν να διορθώνουν μόνοι τους τα λάθη τους, ενισχύοντας έτσι την ικανότητά τους να επιλύουν νέα προβλήματα, καθώς προχωρούν ομαλά σε ύλη υψηλότερου επιπέδου σε σχέση με το σχολείο.

Μέσα από την άσκηση με ύλη προχωρημένου επιπέδου μπορούμε να αξιοποιήσουμε στο έπακρο τις ικανότητες του κάθε μαθητή και να αντιληφθούμε το εύρος του δυναμικού του. Οι μαθητές μας αναπτύσσουν μακροπρόθεσμα δεξιότητες μελέτης και πάθος για τη μάθηση, έχοντας τα απαραίτητα εφόδια για ένα λαμπρό μέλλον.

Bahrain home 1Διαβάστε περισσότερα για το δικό μας πρόγραμμα εκμάθησης της αγγλικής γλώσσας

GuyΔιαβάστε περισσότερα για το δικό μας πρόγραμμα εκμάθησης των μαθηματικών