Ποιοι είμαστε

Η μέθοδος μάθησης Kumon σχεδιάστηκε το 1954 από τον Toru Kumon, πατέρα και χαρισματικό δάσκαλο από την Ιαπωνία. Όταν ο Toru Kumon ανακάλυψε πως ο γιος του Takeshi δεν αξιοποιούσε το δυναμικό του στα μαθηματικά στο σχολείο, σχεδίασε φυλλάδια ασκήσεων για να τα συμπληρώνει κάθε μέρα στο σπίτι. Αντί να περιορίσει τον γιο του στο επίπεδο μαθηματικών που διδάσκονταν στην τάξη του σχολείου, ο Toru Kumon φρόντισε ώστε ο Takeshi να αναπτύξει γερές βάσεις μάθησης και έπειτα έδωσε στο γιο του την ευκαιρία να προχωρήσει όσο του επέτρεπαν οι ικανότητές του, εξασφαλίζοντας ότι τις ανέπτυσσε πραγματικά στο μέγιστο βαθμό. Εδώ και τουλάχιστον 60 σχεδόν χρόνια, η φιλοσοφία του συνεχίζει να βοηθάει παιδιά να προχωρούν πέρα από το επίπεδο του σχολείου τους και να αξιοποιούν το πραγματικό δυναμικό τους.

Ο Toru Kumon πίστευε πως ο ρόλος του παιδαγωγού δεν είναι απλώς να μεταλαμπαδεύει γνώσεις, αλλά να καλλιεργεί στους μαθητές τη νοοτροπία και τις δεξιότητες που χρειάζονται για αυτομάθηση. Έπειτα από την επιτυχία του Takeshi Kumon με αυτά τα μοναδικά φυλλάδια ασκήσεων, αλλά και την επιτυχία άλλων παιδιών από τη γειτονιά, το 1958 ο Toru Kumon άνοιξε γραφείο στην Οσάκα και σταδιακά άρχισαν να ανοίγουν όλο και περισσότερα κέντρα Kumon. Σήμερα, υπάρχουν περισσότεροι από 4 εκατομμύρια μαθητές που ωφελούνται από τη μάθηση με τη μέθοδο Kumon, σε πάνω από 50 χώρες και επικράτειες ανά τον κόσμο. Καθώς τα προγράμματα της μεθόδου Kumon είναι τα πιο δημοφιλή προγράμματα μάθησης στον κόσμο, κάθε λεπτό της ημέρας που περνάει, ένα παιδί βιώνει την επιτυχία.

Με την καθημερινή άσκηση με τα προγράμματα της Kumon, βελτιώνεται η αυτοπεποίθηση, η ανεξαρτησία και η φιλοδοξία των μαθητών μας. Η μέθοδος Kumon καλλιεργεί το πάθος για μάθηση και τις δεξιότητες που χρειάζονται για αριστεία, τόσο μέσα στη σχολική τάξη όσο και έξω απ' αυτή.

Στην Kumon μάς ενδιαφέρει κάθε παιδί ξεχωριστά και του παρέχουμε την ευκαιρία να επιτύχει στη διεθνή κοινότητα.