Cégünkről

A Kumon tanulási módszert 1954-ben fejlesztette ki egy tehetséges japán matematika tanár, Toru Kumon. Amikor szülőként azt látta, hogy fia Takeshi matematikából nem teljesít képességeinek megfelelően az iskolában, feladatlapokat készített neki és minden nap és gyakorolt vele otthon. Toru Kumon nem korlátozta gyermekét a feladatmegoldásban az órán tanultakra, hanem a biztos alapok megszerzése után lehetőséget adott neki, hogy olyan ütemben haladjon, ahogy a képességei engedik. Ez a filozófia csaknem 60 évvel később még mindig segít a gyerekeknek az iskolai szint meghaladásában és valódi képességeik kibontakoztatásában.

Toru Kumon hitt abban, hogy a pedagógus feladata nemcsak a tudás átadása, de a gyerekek gondolkodásának, képességeinek formálása és a bennük lévő tudásvágy felkeltése. Látva milyen sikereket ért el Takeshi és sok környékbeli gyerek ezekkel a feladatlapokkal, 1958-ban irodát nyitott Osakában. Ezt követően folyamatosan terjedni kezdtek a Kumon központok. Mára már a világ 52 országában, régiójában már több mint 4 millió diák javát szolgálja a Kumon-módszer. Ez a világ legnépszerűbb tanulási módszere. A Kumon-módszer a nap minden percében a siker érzésével ajándékoz meg egy-egy gyereket.

A Kumon programban a mindennapi tanulással diákjaink egyre magabiztosabbak, önállóbbak és motiváltabbak lesznek. Ez a módszer a tanulás szeretetére nevel és olyan képességeket fejleszt, amelyekkel nemcsak az iskolában, hanem az életben is ki lehet tűnni.

A Kumon munkatársaiként minden egyes gyermekkel törődünk, lehetőséget adunk, hogy sikeresek legyenek.