Cégünkről

A Kumon tanulási módszert 1954-ben fejlesztette ki egy tehetséges tanár, Toru Kumon. Amikor Toru Kumon szülőként azt látta, hogy Takeshi fia matematikából nem teljesít képességeinek megfelelően az iskolában, otthon minden nap feladatlapokat készített neki és gyakorolt vele. Toru Kumon gyermekét nem korlátozta a feladatmegoldásban az órán tanultakra, hanem a biztos alapok megszerzése után lehetőséget adott neki, hogy addig haladjon, ameddig képességei engedik. Ez a filozófia csaknem 60 évvel később még mindig segít a gyerekeknek az iskolai szint meghaladásában és valódi képességeik kibontakoztatásában.

Toru Kumon hitt abban, hogy a pedagógus feladata nemcsak a tudás átadása, de a gyerekek gondolkodásának, képességeinek formálása, bennük a tudásvágy felkeltése. Látva milyen sikereket ért el Takeshi és sok környékbeli gyerek ezekkel a feladatlapokkal, 1958-ban Toru Kumon irodát nyitott Osakában, majd a Kumon központok folyamatosan terjedni kezdtek. Ma a világ 52 országában, régiójában már több mint 4 millió diák javát szolgálja a Kumon módszer. Ez a világ legnépszerűbb tanulási módszere, a Kumon-módszer minden nap, minden percben a siker érzésével ajándékoz meg egy gyereket.

A Kumon programban a mindennapi tanulással diákjaink egyre magabiztosabbak, önállóbbak, motiváltabbak lesznek. E módszer a tanulás szeretetére nevel, és olyan képességeket fejleszt, amelyekkel nem csak az osztályban, de később is ki lehet tűnni.
A Kumon munkatársaiként minden egyes gyermekkel törődünk, lehetőséget adunk, hogy sikeresek legyenek.