Onze opleiding

Een unieke aanpak

Bij Kumon hebben we de wens om een generatie van onafhankelijke leerlingen te creëren, die trots op hun studie zijn. Onze benadering van leren is dan ook anders dan de traditionele methoden van aanvullend onderwijs. De kinderen ontwikkelen door zelfstandig nieuwe vaardigheden te leren, in plaats van door conventioneel onderwijs.

Het Kumon-programma is een op werkbladen gebaseerde leermethode, waardoor de leermogelijkheden van elk kind worden gestimuleerd. In de Kumon-methode is het het belangrijkst dat de kinderen het zelfvertrouwen en de moed opbrengen om nieuwe uitdagingen aan te gaan en hun eigen doelen na te streven. Studenten beginnen bij hun eigen, individueel vastgestelde uitgangspunt en bewegen zich door de hogere niveau's op eigen tempo.

Nadat een leerbasis is vasgelegd, waarbij ontwikkeling van het tempo, concentratie en ritme is inbegrepen, beginnen leerlingen zelfstandig te werken. Ze leren om hun eigen fouten te corrigeren, en een verdere verhoging van hun vermogen om nieuwe problemen op te lossen zodat ze soepel doorstromen naar een hoger niveau dan hun huidige schoolniveau.

Door voltooiing van het gevorderde leerwerk zijn we in staat het vermogen van elke student te maximaliseren om zo hun werkelijke potentieel te realiseren. Onze studenten ontwikkelen levenslange studievaardigheden, een passie voor leren en verbeteren hun sterke kanten voor een succesvolle toekomst.