Onze opleiding

Een unieke aanpak

Bij Kumon hebben we de wens, om een generatie van onafhankelijke leerlingen die trots op hun studie zijn te creëren. Onze benadering van leren is dan ook anders dan de traditionele methoden van aanvullend onderwijs. De kinderen ontwikkelen door zelfstandig te leren vaardigheden, in plaats van onderwijs in de conventionele zin.

Het Kumon programma is een op werkbladen gebaseerde leermethode, waardoor de leermogelijkheden van elk kind nagestreefd. In de Kumon Methode is het belangrijkste dat de kinderen het zelfvertrouwen en de moed opbrengen om nieuwe uitdagingen aan te gaan en hun eigen doelen na te streven.

Studenten beginnen bij hun eigen, individueel vastgestelde uitgangspunt en bewegen zich door de hogere niveau´s in hun eigen tempo.

Na een fundeerde leerbasis, met inbegrip door de ontwikkeling van het tempo, concentratie en ritme, beginnen leerlingen zelfstandig te werken. Ze leren om hun eigen fouten te corrigeren, en een verdere verhoging van hun vermogen om nieuwe problemen op te lossen.zodat ze soepel doorstromen naar een hoger niveau dan hun actuele schoolniveau.

Door voltooiing van het geavanceerd werk zijn we in staat het vermogen van elke student te maximaliseren om zo hun werkelijke potentieel te realiseren. Onze studenten ontwikkelen een leven lang studievaardigheden en een passie voor leren en om hun sterke kanten te verbeteren voor een succesvolle toekomst.