Over onze organisatie

De Kumon-leermethode werd in 1954 ontwikkeld door Toru Kumon, een ouder en begaafde leraar uit Japan. Toen Toru Kumon ontdekte dat zijn eigen zoon, Takeshi, zijn wiskundepotentieel op school niet waarmaakte, ontwikkelde Toru werkbladen die hij iedere dag thuis moest invullen. In plaats van zijn zoon te beperken tot het wiskundeniveau dat in zijn schoollessen werd onderwezen, zorgde Toru Kumon er ook voor dat Takeshi een stevige basis voor leren ontwikkelde. Vervolgens gaf hij zijn zoon de kans zo ver mogelijk te komen en garandeerde hij dat hij zijn vermogen inderdaad maximaal ontwikkelde. Meer dan 60 jaar verder helpt zijn filosofie kinderen nog steeds verder te komen dan hun schoolniveau en om hun ware potentieel te realiseren.

Toru Kumon was ervan overtuigd dat de rol van de opleider niet alleen het overdragen van kennis inhoudt, maar ook het stimuleren van de mentaliteit en de vaardigheden voor zelfstudie in leerlingen. Na het succes van Takeshi Kumon door zijn unieke werkbladen, en het succes van andere kinderen in de buurt, opende Toru Kumon in 1958 een kantoor in Osaka, en geleidelijk werden er steeds meer Kumon-centra geopend. Nu profiteren er meer dan 4 miljoen leerlingen van het studeren met Kumon, in meer dan 50 landen en regio's overal ter wereld. Als één van 's werelds populairste studieprogramma's profiteert er iedere minuut van iedere dag een kind van het studeren met Kumon.

Door het dagelijks bestuderen van het Kumon-programma ontwikkelen onze leerlingen meer zelfvertrouwen, zelfstandigheid en ambitie. De Kumon-methode voedt een passie voor leren en de vaardigheden die nodig zijn om zowel in de klas als daarbuiten uit te blinken.

Bij Kumon geven we om ieder individueel kind en geven we hun de kans om te slagen in de wereldwijde gemeenschap.