Tanulás hosszú távon

Mi a Kumonnál úgy gondoljuk, hogy minden gyerekben korlátlan, gyakran kihasználatlan lehetőségek szunnyadnak. Éppen ezért egyedülálló oktatási programunk célja, hogy minden egyes diákunk önbizalmát növeljük, önálló tanulási készségeit erősítsük, hiszen ez szükséges ahhoz, hogy megbirkózzon a későbbi tanulmányokkal, önállóan. A Kumon ma is a nap minden percében a gyerekek javát szolgálja a világ 52 országában, a vele tanuló több mint 4 millió diákon keresztül.

A páratlan Kumon tanulási módszer a gyerekeket úgy segíti, hogy saját ütemükben haladva jutnak el egyre magasabb szintre tanulmányaikban. Az önálló tanulás és az átélt sikerek révén fejlődnek a gyerekek képességei, nő magabiztosságuk és tudásvágyuk is.

Miközben a diák a Kumonnal tanul, a sok-sok év tapasztalatai alapján összeállított feladatlapok lépésről-lépésre vezetik az egyszerűbb feladatoktól az egyre bonyolultabbak felé. Sikerélményei is segítik abban, hogy képességei fejlődjenek, és motivált maradjon.

A képzett, elhivatott instruktorok minden diákot személyes útmutatással segítenek. Felfedezik, mire képesek a tanulók, és hogy lesznek még többre képesek minden újabb feladatlap megoldásával.

A Kumonban egyéni haladásra van lehetőség, Nem kell egy gyereknek sem a többi gyerek képességei vagy tudása miatt megállni. Minden gyerek olyan gyorsan haladhat, amilyen gyorsan csak tud, ennek eszköze a jól bevált módszer, a tapasztalt instruktor és a feladatlapok, amelyekben több mint 60 év munkája rejlik. Ezek a feladatsorok olyan képességeket fejlesztenek, amelynek a gyerekek egész életükben hasznát veszik majd.